5/1/16 MWG Nieuwjaarsevent

Dinsdag 5 januari 2016

Op dinsdag 5 januari 2016 vond het MWG Nieuwjaarsevent plaats in Theater Amsterdam. We begonnen het jaar met een terugblik op de mooiste en gekste media innovaties van 2015 waarna we onder het genot van een glaasje bubbels proostten op het nieuwe jaar.

Upload Cinema had een lijst van 10 filmpjes samengesteld, en daarbij een filmpje toegevoegd van MWG-lid Rutger van Drongelen (De Apple cue). Hij is één van de inzenders die naar aanleiding van onze oproep een filmpje heeft ingestuurd. Rutger heeft hiermee een toegangskaart voor het MWG Mediacongres gewonnen. 

De bezoekers konden realtime stemmen door middel van het uitdelen van sterren. Het filmpje dat als winnaar uit de bus kwam is 'Instagram husband'. In het filmpje worden de bekende Instagrammeisjes op de hak genomen door het oog van hun man/vriend.
Een goede tweede plaats was voor het filmpje van Rutger (De Apple cue) waarin er aandacht wordt gevraagd voor donororganen door een rij wachtenden op een nieuw Apple product te vergelijken met hoe lang patiënten moeten wachten op een donororgaan.
Op de derde plek staat 'OR elevator game' waarin we een jongen zien die een virtual reality filmpje kijkt, in een lift denkt te zitten en doodsbang is.​

De rest van de top 10: 

4. 
Quit
QUIT

5.
Vine Commercial for Vine
VINE

6. 
Social Media Is Changing Our Brain
ASAP SCIENCE

7.
What You Think of The Apple Smart watch?
JIMMY KIMMEL LIVE

8. 
Microsoft HoloLens
MICROSOFT

9.
Friends Fur Ever
ANDROID

10.
Accidentally Ordering From Amazon
CNET

Kijk hier voor de foto's.