Floortje Dessing

Floortje Dessing (BNNVARA)


Programmamaker en presentator Floortje Dessing maakt de line-up van het MWG Mediacongres compleet. Sinds 1995 reist ze de wereld rond en maakt ze kennis met honderden culturen van east tot west. De bijzondere inzichten die dit oplevert deelt ze op het congres.

Wie reist heeft veel te vertellen. Dat geldt zeker voor Floortje. Ze maakte van haar passie haar werk en weet een groot publiek te inspireren. Haar programma Floortje naar het einde van de wereld, waarin ze als presentator/interviewer mensen bezoekt die leven in echte uithoeken, is een kijkcijferhit en wint in 2016 de Gouden Televizier-Ring.

In 1995 beleeft de beroepsreiziger Dessing haar televisiedebuut bij Veronica. De omroep besluit tot het inhuren van de presentator voor reisprogramma’s als Young Americans, TreXx en Reisgids. Ze krijgt de smaak te pakken. Omroepen als Yorin, Veronica en RLT 5 zien haar kwaliteiten als presentator en besluiten haar te boeken voor een gevarieerde reeks van Reisprogramma’s. Floortje is als programmamaker en presentator betrokken bij onder meer Arrivals, Yorin Travel, RTL Travel en 3opReis.

Floortje Dessing deelt haar reiservaringen niet alleen op tv en als bevlogen spreker, ze zet ze ook op papier. Succesvolle boeken van haar hand zijn  365 dagen onderweg en 100 Wereldplekken die je gezien moet hebben en 25 Wereldroutes die je gedaan moet hebben. Presentator Twan Huys had de wereldreiziger te gast in zijn goed bekeken NTR programma College Tour, waar ze een tipje van haar avontuurlijke en niet-risicoloze leven oplichtte.

Op het MWG Mediacongres spreekt Floortje Dessing over internationale culturen.

linkedin website