19/10/17 Algemene Ledenvergadering 2017 'fresh thinking'bestuur mwg

Afgelopen donderdag heeft tijdens de Algemene Leden Vergadering een aantal bestuurswisselingen plaatsgevonden. Eric Kip (Managing Director Exterion Media) neemt hierbij het stokje over van Ton Rozestraten (CCO RTL).
Hij presenteerde aansluitend in deze vergadering het aangescherpte beleid van de MWG onder het motto ‘fresh thinking’. Hierin stelt MWG zich ten dienst om, media met merken, content en data & technologie nog meer met elkaar te verbinden.
Daarbij wil MWG zich vooral focussen op de raakvlakken van media met de drie disciplines. Met de circa 35 jaarlijkse MWG-activiteiten moet meer gedifferentieerd worden naar specifieke doelgroepen, waardoor relevantie en duiding toenemen.
Specifieke aandacht is er voor de digital professionals, de adverteerders en de jonge professionals in het vak. Het streven is om ook meer diversiteit te creëren in de vorm van de events, met meer aandacht voor interactie en betrokkenheid.
 
Nieuwe voorzitter Eric Kip: “Door nóg nadrukkelijker de verbinding te zoeken tussen media en andere disciplines wil MWG de waarde voor haar (toekomstige) leden vergroten.
We zullen ons vooral richten op de betekenis van de ontwikkelingen in ons landschap. Wanneer we bijvoorbeeld praten over “programmatic buying” zullen we minder ingaan op de technologie,
maar ons meer focussen op de impact van “programmatic buying” op bijvoorbeeld merken.”
 
Onderstaande bestuursleden maken plaats voor:
  • Arno Lubrun (Facebook), vice voorzitter, financiën, Club MWG voor René Zeedijk (MediaScience)
  • Cornelie Weller (Publicis One), AMMA voor Klaartje Kuypers (BrandDeli)
  • Didi van Doggenaar (Robot Kittens), YIM commissie voor Pénélope Mazloumidès (PHD Media)
  • Hank van Dijk (FootScout), mediacongres voor Maiko Valentijn (MediaCom)
  • Mascha Colmans-de Graaf (Jean Mineur Mediavision), programmacommissie voor Saskia Caelen (Mindshare)
  • Nicole Engels (NPO), onderzoek voor Inge Monsees (GfK)
  • Ton Rozestraten (RTL), voorzitter voor Eric Kip (Exterion Media) 

Bovenstaand bestuur wordt compleet gemaakt met de twee zittende bestuursleden Rob van Griensven (Heineken), sponsoring & relatiemanagement en Roos Franssen (NS), pr & communicatie.