In memoriam: Sikke Bakker

Oud MWG voorzitter


sikke_1

Leeuwarden, 26 december 1940 – Haarlem, 26 juni 2017

Sikke was een markant persoon en mediaman in hart en nieren. Hij werkte bij Reader’s Digest, Cebuco, onderzoekbureau Interview en de Weekbladpers. Daarnaast was hij in de periode 1980-1982 voorzitter van de MWG.

Sikke was een mediaman met een zeer ontwikkeld gevoel voor commercie en voor media-onderzoek en was betrokken bij veel mediabereiksonderzoeken voor print. Hij was altijd aanwezig op congressen en bijeenkomsten over media in binnen- en buitenland, waarover hij veel boeiende anekdotes wist te vertellen waarbij man en paard genoemd werden. Hij had een groot netwerk, gebaseerd op zijn betrokkenheid met het vak en door de humor waarmee hij door het leven ging.

Sikke heeft veel voor de MWG betekend en diverse initiatieven genomen.

Naast zijn voorzitterschap is hij gestart met de Nieuwjaarsreceptie bij Joseph Lam’s jazzcafé in Amsterdam waar hij in de jaren 90 elke keer de Nieuwjaarsverwachtingen presenteerde, gebaseerd op onderzoek onder de vakgenoten.

Hij haalde jarenlang samen met o.a. Hugo Walker (hoofd advertentie Adformatie) sponsorgelden binnen voor het jaarlijkse MWG congres. 

In 1995 startte hij met de ‘Vrienden van de MWG’ om daarmee een structurele financiële basis voor de vereniging te leggen en zorgde ervoor dat het secretariaat van de MWG geprofessionaliseerd werd.

De MWG is Sikke zeer dankbaar voor wat hij gedurende bijna een kwart eeuw voor de vereniging heeft betekend.

(met dank aan Reinier Schaper, oud MWG voorzitter 1994-1996)