YIM Talent van het jaar


yimmediatalent_header_website

Het Young In Media Talent van het jaar wordt door een jury gekozen aan de hand van een workshop waarin een case moet worden uitgewerkt en gepresenteerd. Elk bedrijf dat actief is in de media kan één meest talentvolle werknemer voordragen. Deze werknemer mag maximaal 30 jaar oud zijn op het moment van de workshop. Na het maken en het presenteren van de case aan de jury bepaalt deze jury de nominaties en winnaar. Op donderdagavond 16 mei maken we de winnaar bekend tijdens allOut, hét mediafestival van Nederland.  
 
De YIM Talent workshop vindt plaats op donderdag 21 maart bij BrandDeli, Toetsenbordweg 26 in Amsterdam. Aan de hand van een uitgebreide briefing door een adverteerder wordt in de ochtend de case individueel uitgewerkt. De cases worden aan het begin van de middag in 15 minuten gepresenteerd aan een jurykoppel. Na deze presentaties wordt een shortlist bepaald waarna deze kandidaten hun cases aan de gehele jury presenteren. De jury bestaat uit 12 personen. 

Dit is het programma van 21 maart: 
08.30 uur: ontvangst deelnemers en adverteerder 
09.00 uur: uitleg spelregels en jurering, briefing case 
10.00 uur: kandidaten werken aan plan 
12.30 uur: gezamenlijke lunch deelnemers 
13.30 uur: aanvang presentaties aan 1 jurykoppel (5 presentaties per jurykoppel) 
15.30 uur: bepaling shortlist kandidaten, overige kandidaten vertrekken 
16.00 uur: kandidaten shortlist presenteren case aan gehele jury 
18.00 uur: eindjurering 

Criteria
  • Goed onderbouwd, consistent mediaplan waaruit strategisch inzicht blijkt.
  • Outstanding aanpak waaruit innovatief vermogen en creativiteit blijkt.
  • Drive en enthousiasme c.q. overtuigingskracht bij het presenteren van de case.
Aanmelden 
Wij nodigen alle young professionals (maximale leeftijd 30 jaar) uit die zich bezighouden met het maken van mediaplannen, ongeacht het mediumtype of functietitel. Je kunt je uiterlijk tot en met vrijdag 8 maart 17.00 uur aanmelden, tenzij we eerder vol zijn. De deelnamekosten bedragen € 500,- excl. BTW per kandidaat. Het maximale aantal deelnemers is 30 personen. In principe kan een organisatie één deelnemer afvaardigen. Mochten er per bedrijf meerdere geschikte kandidaten zijn, stuur dan een mail naar mwg@mwg.nl. Indien we een plek beschikbaar hebben, nemen we contact op.