Nominaties & winnaars AMMA Awards 2016

   
MWG_AMMA_Nominaties_225x84-11_2  
   
MWG_Amma_Laurierkrans_Goud Brigit Moens - M2Media
Brigit Moens 

MWG_Amma_Laurierkrans_Goud Iris de Vries - TMG
Iris de Vries

MWG_Amma_Laurierkrans_Goud Mariette van Tuyl - MediaCom
Mariette van Tuyl

MWG_Amma_Laurierkrans_Goud Tijmen van der Meer - Performics
Tijmen van der Meer 2016 winnaar 
   
MWG_AMMA_Nominaties_225x84-10_2  
   
MWG_Amma_Laurierkrans_Goud Didi van Doggenaar - Exterion Media
Didi van Doggenaar_1
                    
MWG_Amma_Laurierkrans_Goud Maaike van Vorstenbos - Exterion Media

Maaike van Vorstenbos_3
                    
MWG_Amma_Laurierkrans_Goud Michiel Schot - TMG             

Michiel Schot winnaar           
 
   
MWG_AMMA_Nominaties_225x84-2 Beste engagementstrategie  
   
MWG_Amma_Laurierkrans_Goud Crimediggers (Politie)        
       

De politie zoekt hoogopgeleide ICT’ers die digitaal rechercheur willen worden, een functie waar de hoogopgeleide ICT’ers zelf niet snel aan denken. Zij worden door middel van de Crimediggers-experience geactiveerd om digitaal rechercheur te worden door ze te laten ervaren dat digitaal recherchewerk uitdagend en inhoudelijk is. In de Crimediggers-experience kan de doelgroep de functie volledig ervaren. Het doel is om kwalitatieve kandidaten te werven, waarvoor de experience tevens gebruikt kan worden als selectiemechanisme.
De doelgroep wordt bereikt via Tweakers, Bright influencersnetwerk en aangejaagd via radio en social media. 
       
ZIGT, Steam

Crimediggerskopie winnaar_1
   
MWG_Amma_Laurierkrans_Goud Nee, jij trekt volle zalen (Glenfiddich)

Whiskymerk Glenfiddich wilde de intense beleving van traditionele, kleine whiskyproeverijen vertalen naar een groter én nieuw publiek, waar concurrentie onvindbaar is. Hiervoor is de Virtuele Whisky Reis ontwikkeld: storytelling in het theater. Het publiek werd onderdeel van het verhaal en had de mogelijkheid om met hun eigen proefkit mee te proeven. Via social media, getarget op whiskyliefhebbers werd het publiek warmgemaakt voor de voorstelling. Het samen ruiken, proeven, aangevuld met het virtuele aspect, zorgde voor een intense merkbeleving. Middels een kortingsvoucher werden de bezoekers getriggerd om na de voorstelling een fles aan te schaffen. 
 
Maxxium, Mediaxplain*

Glennfiddich
   
MWG_AMMA_Nominaties_225x84-1 Beste gebruik van een medium  
   
MWG_Amma_Laurierkrans_Goud Coke FrisChicks

Coca-cola had de uitdaging om de harten van tieners opnieuw te veroveren. Door het inzetten van het medium YouTube, waarop 2 meiden wekelijks vloggen over hoe zij tieners positief verrassen, werd een positieve tegenbeweging tegen alle negativiteit op YouTube gecreëerd. Coca-cola staat immers voor ‘happiness’. Tieners haakten massaal in op de 2 onbekende vlogsters die wekelijks een bekende gastvlogger hadden. De vele volgers, likes, interactie op social media en zelfs het oprichten van een aantal fanclubs door fans toont aan dat het doel van Coca-cola ruimschoots is bereikt.                       
 
UM

Coke frischicks
 
MWG_Amma_Laurierkrans_Goud Het oudste medium herondekt (Glenfiddich)

Whiskymerk Glenfiddich wilde de intense beleving van traditionele, kleine whiskyproeverijen vertalen naar een groter én nieuw publiek, waar concurrentie onvindbaar is. Hiervoor is de Virtuele Whisky Reis ontwikkeld: storytelling in het theater. Het publiek werd onderdeel van het verhaal en had de mogelijkheid om met hun eigen proefkit mee te proeven. Via social media, getarget op whiskyliefhebbers werd het publiek warmgemaakt voor de voorstelling. Het samen ruiken, proeven, aangevuld met het virtuele aspect, zorgde voor een intense merkbeleving. Middels een kortingsvoucher werden de bezoekers getriggerd om na de voorstelling een fles aan te schaffen.
 
Maxxium, Mediaxplain*

Glennfiddichkopie winnaar
   
MWG_Amma_Laurierkrans_Goud World, here I come (ING)

Een strijdkreet die zegt: “ik leef zoals ik wil leven” en “ik laat me door niemand tegenhouden”. Dat is ‘World, here I come’ van ING. Door Schiphol, springplank naar de wereld, te gebruiken voor deze boodschap, gaat ING veel verder dan een gewone reclamecampagne. Op meer dan 180 luchtbruggen, en vele andere media binnen Schiphol geven zinnen als ‘Madrid, here I come’ en ‘Mum’s cooking, here I come’, in combinatie met de vele interactieve elementen, elke reiziger een persoonlijk verhaal, dat gretig gedeeld wordt.
 
ING Bank, Schiphol Media, United State of Fans, Twofish

ING
 
MWG_AMMA_Nominaties_225x84-4 Beste mediaperformance  
   
MWG_Amma_Laurierkrans_Goud Fernandes #NoSpang                    

Fernandes is een Surinaamse frisdrank en wordt in Nederland vooral gedronken door jongeren van niet-Nederlandse afkomst. Om te groeien zal Fernandes een bredere doelgroep aan zich moeten binden, zonder de bestaande fans af te stoten. Uitgebreid maatwerkonderzoek toont aan dat Nederlandse jongeren veel stress en routinematig gedrag ervaren. Vanuit dat inzicht is, passend bij het Surinaamse DNA van Fernandes, de campagne #NoSpang ontwikkeld. ‘No spang’ is Surinaams voor ‘relax, maak je niet druk, geen zorgen’. 
#NoSpang is een non-scripted videoformat dat deze gedachte uitdraagt. Het format, gebroadcast vanaf eigen kanalen op YouTube, Facebook en Instagram, draait om twee relaxte Surinaamse rappers, Stepherd en Skinto. Met een #NoSpang busje rijden zij door Nederland. Met als doel: stress bestrijden en routinematig gedrag van Nederlandse jongeren doorbreken. Samen met Fernandes nemen ze de rol van gids op zich om Nederlandse jongeren meer te laten ontspannen.
       
UM

Knipsel_4
 
MWG_Amma_Laurierkrans_Goud Maybelline 'Get-the-WOW-Brow!'  

In tegenstelling tot oogmascara, lipstick, nagellak en foundation is de wenkbrauwcategorie binnen make-up een onbeschreven blad. Veel vrouwen zijn onbekend met het aanbod of hebben de nodige problemen met het kiezen en gebruiken van de juiste producten. Dit inzicht biedt de kans om Maybelline (duurzaam) onderscheidend te positioneren, namelijk als dé expert op het gebied van wenkbrauwmake-up. Maar hoe positioneer je Maybelline als dé wenkbrauwexpert? Met content én producten die daadwerkelijk inspelen op de behoeften van vrouwen. Afgestemd op hun wenkbrauwprobleem én afgestemd op hun fase in de customer journey.
 
ZenithOptimedia, L'Oréal, Moxie, McCann, Performics

maybellinekopie winnaar
   
MWG_Amma_Laurierkrans_Goud Microsoft Azure: In de wolken met het resultaat 

Microsoft Azure is een groeiende verzameling van geïntegreerde cloudservices voor zakelijke toepassingen. Microsoft is niet de enige aanbieder van deze diensten, integendeel: de markt voor cloudservices is een zeer competitieve markt waarin Amazon Web Services en Google de dienst uit maken. Dankzij een geïntegreerde online campagne met segmentatie, leadnurtering en optimalisatie als succesfactoren, is het toch gelukt een omzetgroei te realiseren die twee keer hoger was dan de doelstelling en Microsoft Azure drie keer zo snel te laten groeien als de markt.
 
Carat, iProspect, Social Embassy, Second Degree

microsoft
 
MWG_AMMA_Nominaties_225x84-3 Beste media-innovatie  
   
MWG_Amma_Laurierkrans_Goud Introductie Vodafone YOU: Power to the Prepaid People  

In een dalende en datagedreven prepaidmarkt introduceerde Vodafone een nieuwe propositie genaamd Vodafone YOU: een flexibel product met aantrekkelijke databundels, gericht op jongeren. Een belangrijk onderdeel van de propositie is het loyaliteitsprogramma ‘Fantastic Friday’, waarmee gebruikers iedere vrijdag drie scherpe deals kunnen claimen die slechts24 uur beschikbaar zijn. Het was de uitdaging om dit nieuwe product met een gering budget op een onderscheidende en impactvolle manier binnen de jonge doelgroep te introduceren.                                   
                    
MEC


vodafone you
 
MWG_Amma_Laurierkrans_Goud_3 PON Videology  

PON Nederland heeft de marktontwikkelingen op het gebied van programmatic video inkoop niet afgewacht maar heeft de marktontwikkeling afgedwongen door in te stappen in een media-first opportunity voor de merken VW, Seat en Skoda.
GroupM Trading heeft in 2015 een Trusted Market Place (TMP) opgezet, een variatie op een Private Market Place (PMP), voor alleen GroupM klanten. PON was de eerste klant die hier graag wilde instappen voor online video.. 
De belangrijkste doelstelling voor de AV (audio visuele) inzet voor de PON merken was niet anders dan anders, namelijk X bereik in de doelgroep per campagne, per merk, maar het programmatic video platform met daarin inventory van de grootste online video broadcasters in één, maakte de inzet wel uniek en efficiënter.
De CPM gecorrigeerd naar bereik in de doelgroep is gebruikt om het verschil met voorgaande inkoop te evalueren. Resultaten zijn gemeten middels verschillende markttools zoals ComScore, MSI and Atlas en deze hebben gevalideerd hoeveel bereik binnen de doelgroep er bij de broadcasters efficiënter behaald is.                                          
MediaCom, Videology

PON
MWG_Amma_Laurierkrans_Goud_3 Quest Test Nederland

Quest Test Nederland is hét antwoord op de vraag hoe je een succesvol populairwetenschappelijk magazine een digitaal zusje geeft. Niet het tijdschrift precies nadoen, maar iets toevoegen wat wel dicht bij de kernwaarden van het merk blijft. 
Op quest.nl krijgen bezoekers de kans om zichzelf te testen. Zou je opnieuw slagen voor je theorie-examen? Hoe preuts ben jij? 
De opzet is eenvoudig. Elke test levert de deelnemer een persoonlijke score op, die hij/zij kan delen via social media. 
Elke test levert data op, ook voor het tijdschrift. Krap een jaar na de lancering werd de miljoenste test voltooid.                                      
    
Quest (G+J Media Nederland)

Quest
 
MWG_Amma_Laurierkrans_Goud_3 Vodafone Thuis – ISP targeting

De sleutel tot een goede display campagne is relevantie. Een adverteerder moet op het juiste moment op de juiste plaats aanwezig zijn met een boodschap die aansluit bij de mindset van de ontvanger. Op het moment dat iemand op zoek gaat naar een nieuwe aanbieder van vast internet, televisie en telefonie, dan zijn er twee belangrijke koopargumenten, namelijk internetsnelheid en prijs. Niet voor iedereen zijn prijzen en snelheden van de verschillende aanbieders top of mind. Daarom is er een banner gemaakt waarin het aanbod van Vodafone wordt vergeleken met de concurrentie. Om de vergelijking écht relevanter te maken, wordt er gekeken naar iemands huidige ISP en de beschikbare snelheden in de regio, zodat deze meegenomen kunnen worden in de vergelijking.
 
Blue Mango Interactive

Blue mangokopie winnaar
   
MWG_AMMA_Nominaties_225x84-9_1  
   
MWG_Amma_Laurierkrans_Goud Dagelijks Online Kijkcijfers, Hybride aanpak uniek in de wereld

Al sinds 2008 rapporteert SKO dagelijks het aantal online streamstarts van de programma’s van NPO, RTL en (in een later stadium) van SBS. Deze streamstarts (ook wel omschreven als censusdata, totaaltellingen) geven inzicht in het totale volume, maar geven geen antwoord op de vraag hoeveel personen er daadwerkelijk kijken, wat hun profiel is en hoe het (netto/unieke) bereik zich opbouwt. Om tot een echt kijkcijfer voor online te komen, ontwikkelde SKO in 2013 een uniek Videodata Integratie Model (VIM) en sloot midden 2014 met Kantar Media een contract om dit invulling te geven. In 2015, een jaar later, zijn de eerste online kijkcijfers een werkelijkheid. Kantar Media ontwikkelde een waardevolle en unieke oplossing door het hybride gebruik van online video data uit census- en panelmetingen. Door deze data-integratie is voor het eerst mogelijk om het bereik van online bekeken programma’s en video commercials onder Nederlanders 6 jaar en ouder en in doelgroepen te rapporteren.
SKO en Kantar Media/TNS introduceren hiermee als eerste in de wereld een hybride systeem dat dagelijks hoogwaardige data levert op detailniveau (programma’s en commercials).                                 
 
SKO, Kantar Media/TNS


SKOkopie winnaar
 
MWG_Amma_Laurierkrans_Goud Digital Out of Home wordt accountable -Innovatieve zoektocht
naar methoden en technieken 


Het bereik van traditionele OOH middelen zoals abri’s en billboards wordt gemeten in het BRO (Buiten Reclame Onderzoek). Hiermee is het mogelijk om performance in te kopen in plaats van vlakken. Kinetic koopt voor traditionele (analoge) campagnes bereik, contacten en GRPs in voor haar klanten en maakt volop gebruik van de mogelijkheid in BRO om per gebied plannen te optimaliseren. 
Echter, digitale schermen zijn niet opgenomen in het BRO. Er is geen onderzoek beschikbaar om deze objecten te toetsen op accountability en te vergelijken met de performance van andere Out of Home objecten. In de markt is behoefte aan meer relevante (bereiks)data over deze specifieke objecten, die vaak op toplocaties staan, maar niet in de ‘standaard’ buitenreclamerondjes passen. Zowel planners, adverteerders als exploitanten lopen tegen het probleem van accountability van Digital Out of Home aan. 
Kinetic heeft het initiatief genomen om in samenwerking met blowUP Media op zoek te gaan naar een geschikte methodologie om de performance van Digital OOH locaties te meten. 
Met dit onderzoek is een cruciale stap gezet in het meten van Digitale Out of Home locaties. Het project verschaft diepgaande inzichten in doelgroepen, consumentengedrag, zichtbaarheid van de objecten en ROI van campagnes. 
 
Kinetic, blowUP Media  Kinetic
MWG_AMMA_Nominaties_225x84-5 Beste mediastrategie  
   
MWG_Amma_Laurierkrans_Goud Fernandes #NoSpang                                      

Fernandes is een Surinaamse frisdrank en wordt in Nederland vooral gedronken door jongeren van niet-Nederlandse afkomst. Om te groeien zal Fernandes een bredere doelgroep aan zich moeten binden, zonder de bestaande fans af te stoten. Uitgebreid maatwerkonderzoek toont aan dat Nederlandse jongeren veel stress en routinematig gedrag ervaren. Vanuit dat inzicht is, passend bij het Surinaamse DNA van Fernandes, de campagne #NoSpang ontwikkeld. ‘No spang’ is Surinaams voor ‘relax, maak je niet druk, geen zorgen’. 
#NoSpang is een non-scripted videoformat dat deze gedachte uitdraagt. Het format, gebroadcast vanaf eigen kanalen op YouTube, Facebook en Instagram, draait om twee relaxte Surinaamse rappers, Stepherd en Skinto. Met een #NoSpang busje rijden zij door Nederland. Met als doel: stress bestrijden en routinematig gedrag van Nederlandse jongeren doorbreken. Samen met Fernandes nemen ze de rol van gids op zich om Nederlandse jongeren meer te laten ontspannen.
                
UM

Knipsel_4
MWG_Amma_Laurierkrans_Goud Introductie Vodafone YOU: Power to the Prepaid People

In een dalende en datagedreven prepaidmarkt introduceerde Vodafone een nieuwe propositie genaamd Vodafone YOU: een flexibel product met aantrekkelijke databundels, gericht op jongeren. Een belangrijk onderdeel van de propositie is het loyaliteitsprogramma ‘Fantastic Friday’, waarmee gebruikers iedere vrijdag drie scherpe deals kunnen claimen die slechts24 uur beschikbaar zijn. Het was de uitdaging om dit nieuwe product met een gering budget op een onderscheidende en impactvolle manier binnen de jonge doelgroep te introduceren.
 
MEC


vodafone you
 
MWG_Amma_Laurierkrans_Goud Ontdek ‘Late Rembrandt online’(KPN

Kunst wordt door veel Nederlanders als elitair en ontoegankelijk bestempeld. Als hoofdsponsor van het Rijksmuseum wilde KPN de ‘once in a lifetime’ tentoonstelling van de late werken van Rembrandt dichterbij het grote publiek brengen. We maakten ’Late Rembrandt’ digitaal toegankelijk voor iedereen. Dus ook voor de mensen die kunst in de regel afdoen als ingewikkeld. Met 520.698 bezoekers werden de verwachtingen ruim overtroffen. Nooit eerder bezochten zo veel mensen een tentoonstelling van het Rijks. Daarnaast kon de campagnesite kpn.com/Rembrandt rekenen op 563.026 bezoeken. Ruim 450.000 unieke bezoekers werden bediend met aanvullende informatie over de tentoonstelling. Hiervan genoten bijna 350.000 mensen (target 100.000) van een online rondleiding door BN-ers.
 
Mindshare, Rijksmuseum, N=5, Born05, The online company, Digined

rembrandt
   
MWG_Amma_Laurierkrans_Goud PHD versnelt groei voor Domino's  

De online verkopen van Domino’s Pizza (het grootste verkoopkanaal, met > 70% van totale omzet) is in de tweede helft van 2015 met 31% gestegen. Toeval? Nee. Door basale vragen opnieuw te stellen en door feiten zonder fundament niet te accepteren is het rendement van de investeringen verhoogd. Wedijveren om de gunst van de consument in een overvolle fastfoodmarkt is mogelijk gebleken met een aanpak die radicaal anders is én tegelijkertijd conservatief. Dat klinkt als een contradictio in terminis, maar het resultaat heft die tegenstelling op. Zo gewoontjes als de middelenmix oogt, zo uitgekiend is de onderliggende mediastrategie en –tactiek. Middelen: televisie (spots), radio (non spot), digital (divers) en buitenreclame (abri’s).   
 
PHD

PHDkopie winnaar
   
MWG_AMMA_Nominaties_225x84-6_1  
   
MWG_Amma_Laurierkrans_Goud KPN                                                                               
KPN_PL1v_FC_POS KPNkopie             
                                                         
Mindshare

MWG_Amma_Laurierkrans_Goud WINNAAR_bewerkt-1
 
MWG_Amma_Laurierkrans_Goud Nederlandse Staatsloterij 
LogoR_woord_beeld_STL-RGB-C staatsloterijkopie
UM
MWG_Amma_Laurierkrans_Goud Unilever
unilever-2                         
                    
Mindshare
   
MWG_AMMA_Nominaties_225x84-8_2
 
MWG_Amma_Laurierkrans_Goud_3 BrandDeli

MWG_Amma_Laurierkrans_Goud WINNAAR_bewerkt-1
 
Branddeli_Logotypes_55mm_Black_REGISTEREDkopie
MWG_Amma_Laurierkrans_Goud_3 Exterion Media


 
ExterionMedia_landscape_3colour_CMYK_strap logo slider
MWG_Amma_Laurierkrans_Goud_3 RTL Nederland


 
RTL Nederland hr
   
MWG_AMMA_Nominaties_225x84-7_2  
   
MWG_Amma_Laurierkrans_Goud MediaCom


 
DistinctMediaComLogo_pink_RGB
MWG_Amma_Laurierkrans_Goud Mediaxplain*

MWG_Amma_Laurierkrans_Goud WINNAAR_bewerkt-1
 
MXP_Logo_RGB_groot
MWG_Amma_Laurierkrans_Goud ZIGT


 
Logo_ZIGT_RGB